Zimske gume i pravilan odabir

Zimske gume i pravilan odabir

U našem regionalnom podneblju, vrućih ljeta i hladnih zima, valja slijediti pravilo sezonske izmjene guma.

Već pri temperaturi od 7ºC, važno je na kotačima vozila imati zimske gume, prvenstveno zbog mekše, elastične gumene smjese na bazi silike od koje se izrađuju zimske gume. Dublji panelni kanali kod zimskih guma optimalno izbacuju vodu i bljuzgavicu, a višestruko veći broj lamela na blokovima gazmog sloja kod zimskih guma, u odnosu na ljetne osigurava dobro prijanjanje u zimskim uvjetima kolnika. Zimske gume imaju na bočnici oznaku oznaku M+S ili M+S s pahuljicom.

Montiraju se, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa, na sva četiri kotača automobila. Na svakom automobilu posebnu pozornost treba posvetiti pneumaticima jer su oni izuzetno važni za aktivnu sigurnost u prometu, stoga je bitno je da su na vozilu sve 4 gume zimske za prometovanje u otežanim zimskim uvjetima.

Pravilnim odabirom guma, uz pomoć stručnjaka u vulkanizerskom servisu Gumiimpex-GRP d.d., povećava se sigurnost u prometu ali i produžuje vijek trajanja guma.

Pri kupnji auto guma važno je određivanje točnih dimenzija auto guma koje idu na vaše vozilo, što možete saznati od svog vulkanizera ili jednostavno iščitati s auto guma koje su već montirane na kotače vašeg automobila. Kako bi odabrali najbolje auto gume za Vaš automobil, pri posjetu specijaliziranoj trgovini za prodaju auto guma zamolite prodavača da vam pomogne pri odabiru ili sami potražite odgovarajuće auto gume ako imate točne dimenzije.

Preširoke gume pružaju veći otpor kotrljanja, osobito u zavojima, što smanjuje sigurnosna svojstva u vožnji, a povećava i potrošnju goriva. Kad je riječ o dimenzijama gume, treba ostati pri tvornički određenim mjerama, dok o marki i modelu svatko može razmisliti zavisno o stilu vožnje i vrsti prometnica kojima se najviše kreće. Kada se odlučite za model auto guma, kupite sve 4 zimske auto gume. Ako kupite samo dvije zimske gume, a druge dvije ostaju ljetne, time dobivate samo djelomično upravljiv automobil u uvjetima snijega ili leda. Zato je puno bolje uložiti u početku malo više novaca u kupnju svih četiriju zimskih auto guma radi potpunije sigurnosti i užitka vožnje, ali nakon par sezona ćete napokon shvatiti da kupnjom zimskih auto guma niste u minusu, već ste financijski na nuli, jer se Vaše ljetne gume koje ne koristite preko zime neće potrošiti, već traju dvostruko dulje, dok je sigurnosni faktor neusporedivo veći.

Kada ste konačno kupili auto gume, pitanje je što s ljetnim gumama koje su nam ostale. Možete ih uskladištiti kod kuće, no napominjemo da ako su skladištene u neprikladnim uvjetima, gume mogu promijeniti svojstva, što rezultira bržim trošenjem. Hotel za pneumatike jedno je od rješenja; vulkanizerski servis Gumiimpex-GRP skladišti auto gume po sezoni u idealnim uvjetima.

Detaljnije informacije potražite na http://gumiimpex.hr/ ili na:

VULKANIZERSKI SERVIS VARAŽDIN                           

Pavleka Miškine 64 c                                                                                                

Tel. 042 404 533                                                                                                               

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.         

 

VULKANIZERSKI SERVIS ZAGREB       

Slavonska avenija 26/5                 

Tel. 01 2542 944                       Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Koledovčina 6

Tel. 01 2452 914

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

                                                                             

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem