Limun i peršun – odličan lijek protiv bakterija

Limun i peršun – odličan lijek protiv bakterija

Kombinacija limuna i peršuna, dodatkom meda i maslinovog ulja, postaje odličan lijek protiv bakterija, naročito Esherihije coli.

Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korijenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris …. U starom Egiptu peršunom su liječili bubrege i mokraćne puteve.

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lijek protiv svih bakterija, naročito protiv Esherije coli najjednostavnijim sastojcima. Ovo je jedna od takvih.

Potrebni sastojci: 250 g korijena peršuna, 250 g limuna s korom, 25og meda, 2 dcl maslinovog ulja.

Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije kemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u trgovini, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presjecite na pola. Odstranite koštice.

Korijen peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, svježi peršun koji se uzgaja u vrtu. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte.

Dobit ćete kašastu masu, koja može stati u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu žlicu prije doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom lijeku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu ga uzimati i trudnice i mala djeca, s tim što djeci treba davati malu žlicu.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem