Naslovna  /  Fina papica   /  Čisti hedonizam: Panna cotta od grčkog jogurta

Čisti hedonizam: Panna cotta od grčkog jogurta

 

Možeš je servirati i u lijepim keramičkim posudicama ili čašama, a obavezno završi sa žlicom domaćeg džema ili preljeva. U ovom slučaju preporučujemo džem od mandarina ili naranči, ali dobro će pristajati i onaj od šljiva. 

 

Sastojci:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 7 g želatine u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 100 g šećera
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 500 ml grčkog jogurta

 

 

Priprema:

  1. Želatinu prelij sa 60 ml hladne vode i pusti da odstoji pet minuta.
  1. Vaniliju razreži po dužini, očisti sjemenke i sačuvaj
  1. U maloj posudu zagrij vrhnje te sjemenke i mahunu do vrenja pa kuhaj još dvije, tri minute na laganoj vatri.
  1. Makni s vatre i umiješaj želatinu.
  1. Izmiksaj šećer s maslinovim uljem pa ulij jogurt, a potom postepeno i pripremljenu kremu od vanilije.
  1. Prelij u osam malih posudica pa prebaci u hladnjak na najmanje tri sata.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja