Naslovna  /  Fina papica   /  Cimet i orasi u mekim rolicama u još slađem ruhu

Cimet i orasi u mekim rolicama u još slađem ruhu

 

Isprobajte sami i razveselite ukućane savršenim, mekanim i sočnim rolicama od kojih će Vam cijela kuća zamirisati na jesen.

 

Za tijesto će Vam trebati:

  • 50 dag glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 2, 5 dcl toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 60 grama šećera
  • 80 grama maslaca
  • 1 žličica soli

 

Za nadjev:

  • 60 grama maslaca
  • 13 dag šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 60 grama mljevenih oraha

 

Za preljev:

  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 do 2 žlice slatkog vrhnja

 

Postupak pripreme:

1. U veću posudu dodajte toplo mlijeko, jaje, šećer i otopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte.

2. Zatim dodajte brašno pomiješano s kvascem. Umijesite glatko i mekano tijesto. Kada sjedinite sastojke, tijesto će biti prilično mekano i ljepljivo ali dodajte još dvije šake brašna da umijesite podatno tijesto.

3. Kada ste umijesili tijesto stavite ga u posudu, prekrijte krpom i ostavite pola sata – sat da odmori.

4. Kada se udvostručilo, na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte na nekih pola cm debljine, u pravokutnik.

5. Zatim otopite 60 grama maslaca i premažite.

6. U posudicu stavite cimet i šećer te promiješajte.

7. Tijesto premazano maslacem pospite mješavinom cimeta i šećera.

8. Po tome pospite mljevene orahe. Zarolajte u roladu.

9. Tijesto režite na šnite. Moj savjet Vam je da ih režete koncem za zube, jer ih onda nećete spljoštiti prilikom rezanja.

10. Od jedne rolade izrežite 10 šnita.

11. Posložite ih u okrugli kalup i pustite 10-ak minuta da odmore.

12. Pećnicu zagrijte na 180°C te stavite rolice peći 40 do 45 minuta.

13. Morate dobiti lijepu zlatno – smeđu boju.

14. Kada su cimet rolice gotove pustite da se ohlade.

15. Zatim napravite preljev. Pomiješajte otopljeni maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

16. Dodajte malo slatkog vrhnja, toliko da dobijete lijepu gustu pastu kojom ćete preliti rolice.

17. Vaše rolice su gotove i spremne za posluživanje.

 

Izvor: gastro.24sata.hr/

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja