Naslovna  /  Fina papica   /  Cheesecake s Nutellom

Cheesecake s Nutellom

 Priprema

1) Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.

2) Kalup obložite papirom za pečenje.

3) U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.

4) Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.

5) Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim ju isipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.

6) Stavite peći oko 20-25 minuta.

7) Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.

8) Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksa, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.

Sastojci

  • 2 kom banane
  • 70 g zobene pahuljice
  • 300 g krem sir
  • 80 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica čokoladni namaz “nutela”

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja