Naslovna  /  Fina papica   /  Čari Orijenta: Bulgur na libanonski

Čari Orijenta: Bulgur na libanonski

 

Sastojci

    3 žlice maslinovog ulja

    1 kom crvenog luka

    2 režanja  češnjaka

    2 kom  rajčice, crvene

    2 žlice peršina

    1 šalica bulgura

    2 šalice vode

    1 žlica koncentrata rajčice

    1 žlica meda

    1 žličica soli

    papar

Priprema

1. Nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem još 1 minutu.

2. Luku i češnjaku pridružite rajčicu narezanu na kockice i listiće peršina, a nakon 4 minute dodajte i bulgur te ga dobro pomiješajte s povrćem.

3. Sve zalijte vodom, promiješajte te kuhajte poklopljeno 5 minuta na laganoj vatri.

4. U bulgur dodajte koncentrat rajčice i med te začinite soli, paprom i mljevenom ljutom paprikom.

5. Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje oko 25 minuta.

6. Sklonite bulgur s vatre, umiješajte bosiljak te ostavite jelo da poklopljeno odstoji još 10 minuta.

Izvor: gastro.24sata

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja