
Čari Orijenta: Bulgur na libanonski
Sastojci
3 žlice maslinovog ulja
1 kom crvenog luka
2 režanja češnjaka
2 kom rajčice, crvene
2 žlice peršina
1 šalica bulgura
2 šalice vode
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica meda
1 žličica soli
papar
Priprema
1. Nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem još 1 minutu.
2. Luku i češnjaku pridružite rajčicu narezanu na kockice i listiće peršina, a nakon 4 minute dodajte i bulgur te ga dobro pomiješajte s povrćem.
3. Sve zalijte vodom, promiješajte te kuhajte poklopljeno 5 minuta na laganoj vatri.
4. U bulgur dodajte koncentrat rajčice i med te začinite soli, paprom i mljevenom ljutom paprikom.
5. Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje oko 25 minuta.
6. Sklonite bulgur s vatre, umiješajte bosiljak te ostavite jelo da poklopljeno odstoji još 10 minuta.
Izvor: gastro.24sata