Naslovna  /  Fina papica   /  Cannelloni u umaku od rajčice i bešamela

Cannelloni u umaku od rajčice i bešamela

 Priprema:

1. Napravite umak od rajčice. Pomiješajte u tavi češnjak i luk s maslacem i uljem. Pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Dodajte rajčice te začinite solju i paprom. Lagano kuhajte na srednjoj vatri 25 min. Dodajte bosiljak neposredno prije ga no što maknete s vatre.

2. Kuhajte špinat u posudi slane vode od osam do deset minuta. ocijedite, istisnite višak tekućine te sitno narežite. U tavu stavite pola maslaca i špinat. Posolite i popaprite. Kratko popržite na jakoj vatri dok špinat ne upije maslac.

3. Izradite bešamel. Rastopite maslac s brašnom, dodajte polovicu vrućeg mlijeka uz neprestano miješanje. Dodajte postupno ostatak mlijeka te nastavite miješati pjenjačom dok ne zakuha. Začinite solju.

4. Kuhajte cannellone od špinata u velikoj posudi zasoljene vrele vode pola vremena navedenog na pakiranju. Ocijedite i stavite pod hladnu vodu. Posušite ih i nadjenite mješavinom ricotte i špinata. Obložite dno vatrostalne posude slojem bešamela i stavite cannellone u jednom sloju. Prekrijte naizmjence žlicama bešamela i umaka od rajčice.

5. Pospite parmezanom i posprskajte maslacem. Pecite na 200°C oko 20 minuta.

Sastojci:

Umak od rajčice:

  •     1 režanj češnjak
  •     1 kom luk ,crveni
  •     30 g maslac, slani
  •     30 ml ulje maslinovo
  •     325 g rajčica, crvena
  •     6 list list bosiljka

Umak bešamel:

  •     500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  •     60 g maslac, slani
  •     125 g pšenično brašno, bijelo

Ostalo:

  •     500 g špinat
  •     60 g maslac, slani
  •     sol, svježe mljeveni papar
  •     300 g ricotta
  •     250 g parmezan
  •     2 kom jaje kokošje
  •     12 kom cannelloni

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja