
Cannelloni od piletine i gljiva
Sastojci:
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka zdrobljena
- crveni luk sitno nasjeckan
- 200 g šumskih gljiva narezanih
- 350 g mljevenog pilećeg mesa
- 100 g pršuta narezanog na kockice
- 150 ml vina
- 200 g sjeckane rajčice
- svježi bosiljak
- 2 žlice pirea od rajčice
- sol, papar
- 10-12 cannellona
- maslac (za namašćivanje)
- 85 g svjež ribanog parmezana
- bešamel umak
Priprema:
- Zagrijati maslinovo ulje u tavi.
- Dodati luk, češnjak i gljive te pirjati na laganoj vatri, uz često miješanje, 8-10 minuta.
- Dodati meso, pršut i nastaviti miješati i pirjati još 15 minuta.
- Dodati vino, sjeckane rajčice, bosiljak i pire od rajčice te kuhati 5 minuta.
- Začiniti solju i paprom, zatim poklopiti i kuhati na laganoj vatri pola sata.
- Otklopiti da ispari suvišna tekućina i kuhati još 10 minuta.
- Za to vrijeme, u veliki lonac staviti kuhati lagano posoljenu vodu.
- Ubaciti cannellone i kuhati ih prema uputi na pakiranju.
- Izvaditi ih i pustiti da se malo posuše.
- Žličicom puniti cannellone smjesom od mljevenog mesa.
- Napunjene posložiti u namašćenu posudu za pečenje.
- Preliti ih bešamelom i posuti naribanim parmezanom.
- Peći cannellone u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i nabubre.
- Poslužiti tople.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share