Naslovna  /  Fina papica   /  Cannelloni od piletine i gljiva

Cannelloni od piletine i gljiva

 

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka zdrobljena
  • crveni luk sitno nasjeckan
  • 200 g šumskih gljiva narezanih
  • 350 g mljevenog pilećeg mesa
  • 100 g pršuta narezanog na kockice
  • 150 ml vina
  • 200 g sjeckane rajčice
  • svježi bosiljak
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • sol, papar
  • 10-12 cannellona
  • maslac (za namašćivanje)
  • 85 g svjež ribanog parmezana
  • bešamel umak  

 

Priprema:

  1. Zagrijati maslinovo ulje u tavi.
  2. Dodati luk, češnjak i gljive te pirjati na laganoj vatri, uz često miješanje, 8-10 minuta.
  3. Dodati meso, pršut i nastaviti miješati i pirjati još 15 minuta. 
  4. Dodati vino, sjeckane rajčice, bosiljak i pire od rajčice te kuhati 5 minuta.
  5. Začiniti solju i paprom, zatim poklopiti i kuhati na laganoj vatri pola sata.
  6. Otklopiti da ispari suvišna tekućina i kuhati još 10 minuta.
  7. Za to vrijeme, u veliki lonac staviti kuhati lagano posoljenu vodu.
  8. Ubaciti cannellone i kuhati ih prema uputi na pakiranju.
  9. Izvaditi ih i pustiti da se malo posuše. 
  10. Žličicom puniti cannellone smjesom od mljevenog mesa. 
  11. Napunjene posložiti u namašćenu posudu za pečenje.
  12. Preliti ih bešamelom i posuti naribanim parmezanom.
  13. Peći cannellone u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i nabubre.
  14. Poslužiti tople.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja