
Bučnica s makom – nikad zaboravljeni slatki zalogaji
Klasičnu bučnicu začinite dozom maka, pošećerite, a zatim uživajte u pravoj jesenskoj slastici
Dok se bučnica peče uživajte u zamamnim mirisima, a kada je gotova, poslužite je uz šalicu toplog čaja, pripremite omiljenu knjigu pa se upustite u jesenska sanjarenja i slasne zalogaje fine, domaće slastice.
Potrebno vam je:
– Kore za savijače
– Pola buče ili 1 veća tikvica
– 150 g maka
– 500 kg svježeg sira
– 80 g šećera
– 150 g maslaca
– 3 jaja
– 3 žlice kiselog vrhnja
– Sol
Priprema:
1. Buču očistite od koštica pa je naribajte.
2. Dodajte sol i pustite da stoji oko pola sata.
3. Prije pripreme bučnice, smjesu dodatno ocijedite.
4. U posudu stavite jaja i šećer, sve dobro izmiksajte, pa dodajte sir, mak i vrhnje.
5. Ubacite ocijeđenu buču.
6. Koru za savijače premažite maslacem, preklopite je drugom korom koju ste također premazali maslacem.
7. Po cijeloj površini kore rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte.
8. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kora i nadjeva.
9. Savijaču premažite preostalim maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!,
Izvor:Gastro_hr