Naslovna  /  Fina papica   /  Bučnica s makom – nikad zaboravljeni slatki zalogaji

Bučnica s makom – nikad zaboravljeni slatki zalogaji

Klasičnu bučnicu začinite dozom maka, pošećerite, a zatim uživajte u pravoj jesenskoj slastici

Dok se bučnica peče uživajte u zamamnim mirisima, a kada je gotova, poslužite je uz šalicu toplog čaja, pripremite omiljenu knjigu pa se upustite u jesenska sanjarenja i slasne zalogaje fine, domaće slastice.

Potrebno vam je:

  –  Kore za savijače
  –  Pola buče ili 1 veća tikvica
  –  150 g maka
  –  500 kg svježeg sira
  –  80 g šećera
  –  150 g maslaca
  –  3 jaja
  –  3 žlice kiselog vrhnja
  –  Sol

Priprema:

1. Buču očistite od koštica pa je naribajte.
2. Dodajte sol i pustite da stoji oko pola sata.
3. Prije pripreme bučnice, smjesu dodatno ocijedite.
4. U posudu stavite jaja i šećer, sve dobro izmiksajte, pa dodajte sir, mak i vrhnje.
5. Ubacite ocijeđenu buču.
6. Koru za savijače premažite maslacem, preklopite je drugom korom koju ste također premazali maslacem.
7. Po cijeloj površini kore rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte.
8. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kora i nadjeva.
9. Savijaču premažite preostalim maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!,

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja