Naslovna  /  Fina papica   /  Brzo i ukusno: Australski tart

Brzo i ukusno: Australski tart

Meso i povrće birajte sami po Vašem izboru. Mogućnosti je bezbroj.

Sastojci:

– 150 g luka, sitno izrezan

– 2 češnja češnjaka (sitno izrezan)

– 50 g dimljene slanine (isječene na male kockice)

– 250 g tikvica (naribana zajedno sa korom)

– 50 g sira ( cheddar ili gauda ) nariban

– 60 g bijelog brašna

– 1/2 žličice praška za pecivo

– 1/2 dl ulja

– 3 jaja

– sol + papar

Priprema:

Slaninu ispeći na tavi bez dodatka masnoće. U jednu zdjelu staviti luk, češnjak, tikvice i slaninu.

Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro promiješati žlicom.

Okrugli kalup (22 cm) premazati sa maslacem i posipati brašnom. Naliti smjesu, poravnati i zagladiti.

Peći u zagrijanoj pećnici na 180*C, 30 – 35 min. dok  ne dobije svijetlo smeđu bolju.

Prednost ovog tarta je u tome što možete mijenjati povrće i meso po želji. Slaninu možete zamijeniti sa dimljenom, kuhanom ili prešanom šunkom, mljevenim mesom, piletinom, puretinom itd. Luk možete zamijeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Možete dodati chilli ili običnu papriku. Dodati začine: peršin, celer, timijan i sve drugo što volite.

Uključite maštu i napravite tart po svome ukusu, ali se navedenih količina pridržavajte.

 

Izvor: Recepti i ideje

Ovaj bi članak sigurno htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja