• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Brzinski kolač od jogurta za početak tjedna

Brzinski kolač od jogurta za početak tjedna

Za pripremu rezervirajte 10 minuta vremena, ali imajte na umu da se kolač zaista treba ohladiti prije rezanja. Prije posluživanja samo lagano istucite vrhnje, dodajte nekoliko bobica šumskog voća ili jednostavno naribajte još malo limunove korice.     

Sastojci:  

  • 200 g brašna  
  • 2 žličice praška za pecivo  
  • ½ žličice soli 
  • 200 g šećera  
  • 1 žlica naribane korice limuna  
  • 180 ml grčkog jogurta  
  • 120 ml suncokretovog ulja  
  • 2 velika jaja  
  • ½ žličice ekstrakta vanilije  

Priprema:  

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za kruh namasti, a dno obloži papirom za pečenje. 

2. U jednoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli, a u drugoj šećer s naribanom koricom limuna.  

3. Izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanilije. Potom dodaj pripremljene suhe sastojke i dobro promiješaj drvenom žlicom. Pripazi da ne ostanu grudice. 

4. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci 40-ak minuta u zagrijanoj pećnici. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov pa pusti da se dobro ohladi prije rezanja.  

5. Čuvaj ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem.  

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja