
Brzinske njoke od ricotte s kaduljom i parmezanom
Odličan su izbor za ručak ili večeru!
Svi znamo što su njoki – male okruglice od krumpira, poslužene s pestom, sirom ili umakom od rajčice. Škrobaste su, čvrste i zasitne.
Danas donosimo recept za njoke od ricotta sira, koji su jednako ukusni kao i njoki od krumpira, ali su mrvicu jednostavniji za pripremu. Od vaganja sastojaka do serviranja jela na stol proći će samo 45 minuta.
Sastojci:
- 3 žlice maslaca
- svježe mljeveni crni papar
- sol
- 500 g ricotta sira
- 2 jaja, lagano umućena
- 100 g svježe naribanog parmezana
- 100 do 130 g brašna
- 10 listova kadulje
Priprema:
U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli ju. Pomiješaj ricottu, jaja i parmezan u velikoj zdjeli, zajedno s malo soli i papra. Dodaj oko 1/2 šalice (60 g) brašna i promiješaj; dodaj još brašna dok smjesa ne postane poput ljepljivog tijesta. Žlicom izvadi dio tijesta i prokuhaj ga kako bi bila sigurna da će zadržati oblik odnosno da se tijesto neće raspasti; ako se oblik ne formira, u tijesto dodaj još malo brašna. Stavi maslac u veliku tavu na umjerenu vatru. Kad se otopi i dobije orašasto smeđu boju, dodaj kadulju. Dok se maslac i kadulja prže, smjesu tijesta od ricotte sa zaobljenom žlicom dodaj u kipuću vodu, radeći u serijama od po šest, sedam komada. Kad se njoki dignu na površinu, izvadi ih žlicom i premjesti ih na tavu. Kad su svi njoki gotovi, dodaj začine prema svojoj želji te odmah posluži!
Dobar tek!
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!