Naslovna  /  Fina papica   /  Brzinske njoke od ricotte s kaduljom i parmezanom

Brzinske njoke od ricotte s kaduljom i parmezanom

Odličan su izbor za ručak ili večeru!
Svi znamo što su njoki – male okruglice od krumpira, poslužene s pestom, sirom ili umakom od rajčice. Škrobaste su, čvrste i zasitne.

Danas donosimo recept za njoke od ricotta sira, koji su jednako ukusni kao i njoki od krumpira, ali su mrvicu jednostavniji za pripremu. Od vaganja sastojaka do serviranja jela na stol proći će samo 45 minuta.

Sastojci:

  • 3 žlice maslaca
  • svježe mljeveni crni papar
  • sol
  • 500 g ricotta sira
  • 2 jaja, lagano umućena
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • 100 do 130 g brašna
  • 10 listova kadulje

Priprema:

U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli ju. Pomiješaj ricottu, jaja i parmezan u velikoj zdjeli, zajedno s malo soli i papra. Dodaj oko 1/2 šalice (60 g) brašna i promiješaj; dodaj još brašna dok smjesa ne postane poput ljepljivog tijesta. Žlicom izvadi dio tijesta i prokuhaj ga kako bi bila sigurna da će zadržati oblik odnosno da se tijesto neće raspasti; ako se oblik ne formira, u tijesto dodaj još malo brašna. Stavi maslac u veliku tavu na umjerenu vatru. Kad se otopi i dobije orašasto smeđu boju, dodaj kadulju. Dok se maslac i kadulja prže, smjesu tijesta od ricotte sa zaobljenom žlicom dodaj u kipuću vodu, radeći u serijama od po šest, sedam komada. Kad se njoki dignu na površinu, izvadi ih žlicom i premjesti ih na tavu. Kad su svi njoki gotovi, dodaj začine prema svojoj želji te odmah posluži!

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja