
Brzinske fritule s jogurtom čisti su užitak
Zato tražimo brže i jednostavnije verzije klasika, baš poput ovih fritula s jogurtom i praškom za pecivo.
Možeš ih posuti šećerom u prahu ili ih preliti rastopljenom čokoladom, džemom pomiješanim s rumom ili pak omiljenom namazom od lješnjaka.
Sastojci:
- Ulje za prženje
- 1 žlica ruma
- 1 veliko jaje
- 1 vanilin šećer P
- 200 g brašna
- ola vrećice praška za pecivo
- 1 malo pakiranje čvrstog jogurta
- Prstohvat soli
- Šećer u prahu za posipanje
Postupak: Najprije u posudi pomiješaj brašno, prstohvat soli, šećer i prašak za pecivo.
Dodaj jaja, žlicu ruma i jogurt pa umuti u glatku smjesu.
Zagrij otprilike litru ulja u posudi pa uz pomoć žlice oblikuj fritule i prži ih dok ne poprime zlatnu boju.
Izvadi ih iz ulja, prebaci na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
Pospi ih šećerom u prahu ili preljevom po želji.
Fotografija: Shutterstock
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!