
Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka
Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku. Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata.
Uz to, ugodna je i oku. Ne znam što čekaš, uhvati se valjka!
Sastojci za četiri osobe:
250 g lisnatog tijesta
150 g oraha
60 g šećera
žličica cimeta
korica jednog limuna
70 g maslaca
2 prstohvata soli
1 jaje
1 žličica nasjeckanih oraščića po izboru
2 crvene kiselkaste jabuke
sok polovice limuna
1 žličica meda
Priprema:
Orahe, šećer, cimet, koricu limuna, maslac, sol i bjelanjak izblendaj u kremu.
Jabuke prepolovi, očisti, nareži na tanke ploškice i poškropi sokom limuna.
Razvaljano lisnato tijesto prepolovi na dva pravokutnika. Po sredini rasporedi nadjev od oraha tako da ostane centimetar prostora oko rubova, a potom dodajte i ploškice jabuka.
Preostali žumanjak umuti, premaži rubove pa ih pospi nasjeckanim oraščićima.
Peci pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Med pomiješaj s par kapi limunovog soka pa premaži pečene galetice.
Dobar tek!
Izvor: gastro.hr ; Fotografija: Marijana Zlomislić
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!