Naslovna  /  Fina papica   /  Brzi ručak: Riža s piletinom i sezonskim povrćem

Brzi ručak: Riža s piletinom i sezonskim povrćem

Potrebno vam je:

  • 2 režanj češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 400 g riže
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 500 g piletine u komadima
  • 100 g graška
  • 25 g parmezana
  • 1,5 l temeljca
  • 70 g maslaca

Postupak pripreme

  1. Dodajte grašak pet minuta prije kraja kuhanja i naribajte parmezan.
  2. Nastavite ulijevati po malo temeljca miješajući dok riža sve ne upije.
  3. Dodajte rižu i pržite minutu pa ulijte dvije šalice temeljca i pustite da zavrije.
  4. Pržite dok povrće ne omekša.
  5. Ugrijte ulje u dubokoj tavi pa dodajte češnjak, luk i mrkvu.
  6. Narežite i dodajte piletinu pa pržite dok ne dobije boju.
  7. Poklopite te kuhajte od pet do deset minuta dok se ne upije sva tekućina.
  8. Dodajte papriku i tikvicu. Kuhajte još desetak minuta.
  9. Začinite i poslužite.

Dobar tek!

Izvor:Gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja