
Brzi ručak: Riža s piletinom i sezonskim povrćem
Potrebno vam je:
- 2 režanj češnjaka
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 400 g riže
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 500 g piletine u komadima
- 100 g graška
- 25 g parmezana
- 1,5 l temeljca
- 70 g maslaca
Postupak pripreme:
- Dodajte grašak pet minuta prije kraja kuhanja i naribajte parmezan.
- Nastavite ulijevati po malo temeljca miješajući dok riža sve ne upije.
- Dodajte rižu i pržite minutu pa ulijte dvije šalice temeljca i pustite da zavrije.
- Pržite dok povrće ne omekša.
- Ugrijte ulje u dubokoj tavi pa dodajte češnjak, luk i mrkvu.
- Narežite i dodajte piletinu pa pržite dok ne dobije boju.
- Poklopite te kuhajte od pet do deset minuta dok se ne upije sva tekućina.
- Dodajte papriku i tikvicu. Kuhajte još desetak minuta.
- Začinite i poslužite.
Dobar tek!
Izvor:Gastro.hr
Share