Naslovna  /  Fina papica   /  Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi

Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi

Samo 15 minuta aktivnog rada, 15 minuta pečenja i sat vremena hlađenja dijele vas od nezaboravne torte. Budući da je u pitanju čak pola kilograma čokolade, predlažemo da uz svaki sočan komad poslužite voćni preljev i tučeno vrhnje i postignete savršenu ravnotežu okusa.

Sastojci:

– 500 g čokolade

– 10 žlica maslaca

– 5 velikih jaja

– 3 žlice bijelog šećera

– 4 žlice glatkog brašna

– Prstohvat kajenskog papra

– Prstohvat soli

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2. Maslacem premažite i pobrašnite okrugli kalup promjera 22 centimetra.

3. Rastopite čokoladu s maslacem na pari.

4. Jaja miksajte sa šećerom, sve dok smjesa ne postane svjetlija. Dodajte brašno, kajenski papar i sol. Promiješajte drvenom žlicom.

5. Postepeno dodajte smjesu od jaja u čokoladu i nastavite lagano miješati drvenom žlicom.

6. Smjesu prelijte u kalup i pecite otprilike 15 minuta. Kolač se mora lagano ispeći samo s vanjske strane, a s unutarnje treba biti mekan.

7.Ostavite da se malo ohladi, a zatim ga omotajte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja