
Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi
Samo 15 minuta aktivnog rada, 15 minuta pečenja i sat vremena hlađenja dijele vas od nezaboravne torte. Budući da je u pitanju čak pola kilograma čokolade, predlažemo da uz svaki sočan komad poslužite voćni preljev i tučeno vrhnje i postignete savršenu ravnotežu okusa.
Sastojci:
– 500 g čokolade
– 10 žlica maslaca
– 5 velikih jaja
– 3 žlice bijelog šećera
– 4 žlice glatkog brašna
– Prstohvat kajenskog papra
– Prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2. Maslacem premažite i pobrašnite okrugli kalup promjera 22 centimetra.
3. Rastopite čokoladu s maslacem na pari.
4. Jaja miksajte sa šećerom, sve dok smjesa ne postane svjetlija. Dodajte brašno, kajenski papar i sol. Promiješajte drvenom žlicom.
5. Postepeno dodajte smjesu od jaja u čokoladu i nastavite lagano miješati drvenom žlicom.
6. Smjesu prelijte u kalup i pecite otprilike 15 minuta. Kolač se mora lagano ispeći samo s vanjske strane, a s unutarnje treba biti mekan.
7.Ostavite da se malo ohladi, a zatim ga omotajte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Izvor:Gastro_hr