
Božićni punč po receptu Marthe Stewart
U 17. stoljeću otkriven je punč, zanosna kombinaciju žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koji su postali sinonim za dobro raspoloženje i svečana blagdanska slavlja diljem Europe. Ovih blagdana pripremi aromatičan i mirisan punč prema receptu Marthe Stewart.
Sastojci:
2 šalice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
1 šalica ohlađenog soka od brusnice
1 šalica votke
1 šalica likera s okusom naranče
1 šalica ohlađenog gaziranog pića od limuna
1/2 šalice svježeg limunovog soka (od 2 do 3 limuna)
1/2 šećernog sirupa
Brusnice smrznute u kockicama leda
Priprema: Izmiješaj sok od nara i brusnice, votku, liker od naranče, gazirano piće od limuna, limunov sok i sirup u zdjelici.
Čaše napuni brusnicama smrznutim u kockicama leda i posluži!
Naravno, punč možeš servirati i u specijaliziranoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji dojam.
Sretni blagdani!
Fotografija: Shutterstock
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!