Naslovna  /  Fina papica   /  Božićni punč po receptu Marthe Stewart

Božićni punč po receptu Marthe Stewart

U 17. stoljeću otkriven je punč, zanosna kombinaciju žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koji su postali sinonim za dobro raspoloženje i svečana blagdanska slavlja diljem Europe. Ovih blagdana pripremi aromatičan i mirisan punč prema receptu Marthe Stewart.

Sastojci:

2 šalice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
1 šalica ohlađenog soka od brusnice
1 šalica votke
1 šalica likera s okusom naranče
1 šalica ohlađenog gaziranog pića od limuna
1/2 šalice svježeg limunovog soka (od 2 do 3 limuna)
1/2 šećernog sirupa
Brusnice smrznute u kockicama leda

Priprema: Izmiješaj sok od nara i brusnice, votku, liker od naranče, gazirano piće od limuna, limunov sok i sirup u zdjelici.

Čaše napuni brusnicama smrznutim u kockicama leda i posluži!

Naravno, punč možeš servirati i u specijaliziranoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji dojam.

Sretni blagdani!

Fotografija: Shutterstock

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja