Naslovna  /  Fina papica   /  Bombastičan brownie

Bombastičan brownie

Za brownie uvijek koristim kalup 23x28cm. Naravno možete ih peći i u većem kalupu ali će onda biti malo tanji. Još jedna mala napomena: sve sam miješala ručno sa pjenjačom, mikser nije potreban, ali ako vam je jako teško možete ga koristiti. Dajte mu mnogo ljubavi i pažnje, i vjerujte mi kada ga probate ljubav će biti vraćena.

Sastojci:

    250 g maslaca
    100 g 65% čokolade
    150 g 80% čokolade
    80 g kakaa
    65 g brašna
    270 g smeđeg šećera
    1 mala žlica praška za pecivo ili sode bikarbone
    malo narančine korice
    2 žličice arome od vanilije
    2 žličice ruma
    1 žličica arome badema

Creme anglaise:

    250 ml vrhnja za šlag
    250 ml mlijeka
    4 žlice smeđeg šećera
    6 jaja
    1 mahuna vanilije

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva. Kalup obložite maslom i kakaom (ja koristim kakao umijesto brašna zbog intenzivnijeg okusa).

2. Na pari otopite maslo i čokoladu. U međuvremenu pomiješajte suhe sastojke (kakao, brašno, prašak za pecivo te šećer). U otopljenu čokoladu dodajte suhe sastojke.

3. U posebnoj zdjeli dobro izmiksajte jaja tako da dobijete lijepu prozračnu smjesu. U jaja dodajte rum, aromu vanilije i badema, te narančinu koricu. Opet malo promiješajte a zatim ih dodajte u smjesu čokolade. Kada ste dobili lijepu gustu smjesu, prelijte je u kalup te stavite peći točno 20 minuta.

4. Vrhnje za šlag i mlijeko kuhati s očišćenom mahunom od vanilije u loncu dok ne provrije. U zdjeli dobro umutite jaja, šećer te vaniliju iz mahune dok ne dobijete lijepu prozračnu smjesu. U umućena jaja dodajte vrelo mlijeko i vrhnje, promiješati a zatim sve vratiti u lonac i kuhati pažljivo dok se ne zgusne. Kada je gotova izvadite mahunu vanilije, i kremica je spremna.

5. Preljev od voća: Nema konkretnog recepta, uzmite jedno pakiranje zamrznutog voća, te ga kuhajte u loncu sa medom ili šećerom po vašem ukusu dok se malo ne zgusne, također po vašem ukusu.

Autor: Fedrahraste

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja