
Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira
Meso pirjaj dugo, a dodati mu možeš i koju žlicu bijelog vina kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhaj s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Poveži sve zajedno u posudi za pečenje, zapeci i posluži uz čašu finog bijelog vina.
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 2 veće mrkve
- 500 g mljevenog miješanog mesa
- 150 ml temeljca
- 100 g graška
- peršin Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckati luk i krumpir.
- Krumpir ubaciti u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhatidok ne omekša.
- Nasjeckani luk pirjatina malo ulja.
- Za to vrijeme naribatiili sitno nasjeckati mrkvu pa je dodati luku.
- Dodati mljeveno meso i pirjatidok ne poprimi
- Dodatitemeljac, sol i papar.
- Ubacitigrašak pa još kratko pirjati dok ne omekša, a tekućina ne ispari.
- Umiješati peršin.
- Prebacitisve u posudu za pečenje.
- Kada je krumpir gotov, maknutičešnjak, dodati mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvoriti u pire.
- Pire premazatipreko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share