Naslovna  /  Fina papica   /  Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira

Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira

 

Meso pirjaj dugo, a dodati mu možeš i koju žlicu bijelog vina kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhaj s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Poveži sve zajedno u posudi za pečenje, zapeci i posluži uz čašu finog bijelog vina.

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 veće mrkve
  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 150 ml temeljca
  • 100 g graška
  • peršin Sol, papar

 


Priprema
:

  1. Nasjeckati luk i krumpir.
  2. Krumpir ubaciti u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhatidok ne omekša.
  3. Nasjeckani luk pirjatina malo ulja.
  4. Za to vrijeme naribatiili sitno nasjeckati mrkvu pa je dodati luku.
  5. Dodati mljeveno meso i pirjatidok ne poprimi
  6. Dodatitemeljac, sol i papar.
  7. Ubacitigrašak pa još kratko pirjati dok ne omekša, a tekućina ne ispari.
  8. Umiješati peršin.
  9. Prebacitisve u posudu za pečenje.
  10. Kada je krumpir gotov, maknutičešnjak, dodati mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvoriti u pire.
  11. Pire premazatipreko mesa u posudi za pečenje i zapeći na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.

 

Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

                                                        

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja