
Blagdani nisu blagdani bez zvjezdica
Budi strpljiva kad premazuješ marmeladom i posipaš šećerom kako bi linzeri bili uredni (i instagramični). Bilo bi najbolje da ih pripremiš dan, dva prije posluživanja jer će malo omekšati i biti ukusniji.
Sastojci:
- 125 g margarina
- 125 g šećera u prahu + za posipanje
- 2 žumanjka
- 250 g glatkog brašna
- Pola žličice cimeta u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Margarin sobne temperature izmiksaj sa šećerom u prahu i žumanjcima. Dodaj brašno, vanilin šećer i cimet. Umijesi glatko tijesto, zamotaj ga u prozirnu foliju i ostavi 15 minuta u hladnjaku.
- Izvadi tijesto iz hladnjaka i podijeli ga na dva jednaka dijela. Izvaljaj prvi pa izreži oblike s rupom u sredini, a potom od drugog komada tijesta odgovarajuće oblike bez rupe.
- Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva, a za to vrijeme posloži keksiće na lim obložen papirom. Peci ih 15-ak minuta.
- Premaži ohlađene keksiće bez rupe marmeladom pa ih poklopi keksićima s rupom. Pospi ih šećerom u prahu.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share