Naslovna  /  Uređenje interijera   /  Besplatno i prekrasno: Najljepše jesenske dekoracije iz prirode

Besplatno i prekrasno: Najljepše jesenske dekoracije iz prirode

1. Vaza s hortenzijama

Iako su hortenzije prvenstveno ljetno cvijeće, ovih dana, dok su na svome izdisaju, obiluju pravim jesenskim bojama, sve od zelenkastih do tamnocrvenih tonova. Zato se vrlo lako mogu uklopiti u bilo koji prostor koji želimo začiniti jesenskim ugođajem. Kod hortenzija je sjajno to što ni osušene neće izgubiti svoju draž pa ih možete držati u vazi (bez vode) mjesecima. Samo ih zaštite sprejem za kosu kako latice ne bi opadale.

2. Pladanj s ukrasnim bundevama

Polja, tržnice, pa i trgovine s namirnicama pune su bundeva najrazličitijih sorti. Od njih se mogu napraviti slasna jela poput guste juhe, no one mogu biti i sjajna dekoracija. Posebno će efektno izgledati ako nekoliko njih grupirate na drvenom ili staklenom pladnju, pazeći pritom na korištenje različitih oblika, boja i veličina. To može biti središnja dekoracija na kuhinjskom stolu ili pak u dnevnoj sobi, a jednako će efektno izgledati i na prozorskoj dasci.

3. Staklena vaza sa žirevima i kestenima

Tijekom šetnje parkom ili šumom na travi možete pronaći obilje divljih kestena i žireva, a upravo oni mogu poslužiti kao jedna od najjednostavnijih jesenskih dekoracija. Jednostavno ih skupite u staklenu vazu ili širu posudu, a težite li modernom stilu uređenja, neka ta vaza bude četvrtastog oblika.

4. Erike u svim bojama

Jedan od prvih znakova da je jesen stigla svakako je i prisutnost erikana našim tržnicama. Biljka erika dolazi u bijeloj, ružičastoj, ljubičastoj i crvenoj boji te je upravo zato savršena za dodavanje jesenskih boja interijerima. Iako voli i niske temperature te se bez problema može držati na balkonu čitavu zimu, ujedno može biti i ukras unutarnjih prostora.

Izvor: Zadovoljna

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja