
Belgijska krem juha
Sastojci:
2 kom poriluka (cijeli)
2 kom mrkve
2 kom celerove stabiljke
400 g pilećeg batka
2 žlice maslaca
1 kom crvenog luka
4 šalice pilećeg temeljaca
1 šalica vrhnje za kuhanje
2 žlice kukuruznog škroba
1 kom žumanjaka
1 šaka peršina
Priprema:
1. Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.
2. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.
3. U dubljem loncu otopite maslac i pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.
4. Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 min ili dok se meso potpuno skuha.
5. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom.
6. U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.
7. Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
8. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!