Naslovna  /  Fina papica   /  Belgijska krem juha

Belgijska krem juha

Sastojci:

2 kom poriluka (cijeli)

2 kom mrkve

2 kom celerove stabiljke

400 g pilećeg batka

2 žlice maslaca

1 kom crvenog luka

4 šalice pilećeg temeljaca

1 šalica vrhnje za kuhanje

2 žlice kukuruznog škroba

1 kom žumanjaka

1 šaka peršina

 Priprema:

1. Poriluk ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.

2. Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.

3. U dubljem loncu otopite maslac i pirjajte poriluk, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.

4. Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 min ili dok se meso potpuno skuha.

5. Izvadite piletinu i stavite je na tanjur te pokrijte folijom.

6. U zdjelici pomiješajte vrhnje, škrob i žumanjak. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.

7. Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i paprom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.

8. Servirajte u duboke tanjure i posipajte peršinom.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja