
Baš kako volimo: Super brza pita od tikvica i slanine
Zaboravite na pripremu prhkog tijesta, ova pita od tikvica savršena je baš takva kakva je – bez kore i s divnim aromama slanine ili pancete. Pomiješajte sve sastojke pa ih ubacite u kalup, pecite do lijepe, zlatne boje, a zatim poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca i rajčice.
Potrebno vam je:
– 1 veća tikvica
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 1 šalica brašna
– 2 jaja
– Sir
– Slanina ili panceta
– Peršin
– Maslac
– Sol, papar
Priprema:
1. Tikvicu naribajte ili tanko nasjeckajte, posolite i ostavite neko vrijeme kako bi pustila vodu, pa je ocijedite.
2. Prebacite je u zdjelu i pomiješajte s vrhnjem, brašnom, jajima, sjeckanim peršinom i slaninom koju ste prethodno popržili na tavi.
3. Povežite sve zajedno u gustu smjesu pa prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
4. Pospite naribanim sirom.
4. Pecite na 200 stupnjeva dok površina ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!
Izvor: Gastro_hr