
Bakin desert: Riža na mlijeku
U mlijeko ubacite štapić vanilije, cimet, rum, kavu pa čak i otopljenu čokoladu ili naknadno dodajte suho voće, oraščiće ili voćni preljev.
Sastojci:
- 4-5 žlica šećera
- 100 g riže
- 750 ml mlijeka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Kuhaj na slaboj vatri dok riža ne upije mlijeko i nemoj miješati.
- Kuhaj rižu u vodi tri minute, a zatim je ocijedi.
- U mlijeko dodaj prstohvat soli, stavi na vatru i pričekaj da zavrije, a onda dodaj rižu.
- U kuhanu rižu dodaj šećer i oprezno promiješaj vilicom kako bi zrna ostala cijela.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share