Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Alkalna voda – kako napraviti?

Alkalna voda – kako napraviti?

Čista kišnica ima pH vrijednost 7 i smatra se neutralnom sredinom.

Naša tijela su na bazi vode, tako da samim tim pH vrijednost vode ima veliki utjecaj na naše zdravlje. Iz tog razloga, organizam se trudi da održi potrebnu ravnotežu kako bi potaknuo pravilnu funkciju i rad bubrega i pluća. U slučaju da neravnoteža u organizmu traje duži vremenski period, ona će iscrpiti snagu našeg tijela.

Moderna prehrana se uglavnom sastoji od prerađene hrane, uključujući namirnice kapo što su sol, šećer, kofein i alkohol, koje su previše kisele za naše tijelo. Znaci pretjerane kiselosti u organizmu su umor, bolovi u glavi ili trbuhu i oslabljen imunološki sustav.

Ako u našim tijelima sredina postane previše kisela ili previše alkalna, naše inače zdrave stanice mogu postati otrovne, doživjeti kolaps i na kraju umrijeti. S druge strane, kada je kiselost povećana u nekim dijelovima tijela, može se dogoditi da neke stanice nastave živjeti, ili čak da se pretvore u maligne.

Sastojci:

1 staklenka vode (od 2 litre), filtrirana voda
1 organski limun, opran i narezan na osam dijelova
1 žličica himalajske soli (možete je pronaći u trgovinama zdrave hrane)

Priprema:

Napunite staklenku vodom i dodajte kriške limuna (nemojte ih gnječiti). Onda dodajte 1 žličicu himalajske soli, zatvorite teglu i ostavite sastojke da odstoje tijekom noći (od 8 do 12 sati) na sobnoj temperaturi.

Kada se probudite popijte tri čaše ove vode na prazan želudac, kako biste postigli najbolji alkalni balans za vaše tijelo. Popijte sljedećeg dana alkalnu vodu, na isti način i vaše tijelo će Vam biti zahvalno!

Izvor: Zenstvena

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja