Naslovna  /  Fina papica   /  Alfredo piletina – ručak gotov za manje od pola sata

Alfredo piletina – ručak gotov za manje od pola sata

Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa.

Uvijek ostavi malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.

Potrebno ti je:

  • 1 šalica svježe naribanog parmezana
  • 250 g fettuccina
  • 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
  • svježe mljeveni papar
  • sol,
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • papar
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 šalice vrhnja
  • peršin

Priprema:

U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i paprom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice.

U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha.

Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.

Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne.

Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom.

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja