
Alfredo piletina – ručak gotov za manje od pola sata
Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa.
Uvijek ostavi malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.
Potrebno ti je:
- 1 šalica svježe naribanog parmezana
- 250 g fettuccina
- 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
- svježe mljeveni papar
- sol,
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- papar
- 1 1/2 šalice mlijeka
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 šalice vrhnja
- peršin
Priprema:
U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i paprom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha.
Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne.
Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom.
Dobar tek!
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!