
3 recepta s proteinskim prahom konoplje za više snage i energije
Obiluje zdravim mastima, visokokvalitetnim proteinima, vitaminima i mineralima, što ga čini idealnom namirnicom za obogaćivanje obroka. Konoplja u prahu ima nježan orašast okus koji se savršeno sjedinjuje s gotovo svakom namirnicom. Može se dodavati u slatka i slana jela, u glavne obroke, međuobroke i deserte. Prah konoplje koristi se i kao djelomična zamjena za brašno u nekim receptima za kolače, peciva ili kruh. U takvim receptima možete zamijeniti oko 25% od ukupne količine brašna s proteinskim prahom konoplje. Predlažemo vam tri recepta za upotrebu ovog svestranog proizvoda, koji se s punim pravom ubraja u skupinu super namirnica.
1. Čokoladne štangice od kvinoje i praha konoplje
Sastojci:
1 šalica kuhane kvinoje (25 g)
1/4 šalice proteinskog praha konoplje (30 g)
50 g nezaslađene tamne čokolade
1-2 jušne žlice meda (20-50 g)
lišće svježeg timijana
Priprema:
Čokoladu rastopite i pomiješajte s medom. Prah konoplje pomiješajte s kuhanom kvinojom. Dodajte čokoladu, med i timijan. Smjesu dobro promiješajte i utisnite u pripremljeni kalup. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a zatim narežite na prutiće i poslužite.
2. Zeleni smoothie od proteinskog praha konoplje
Sastojci:
1 banana
1 šalica špinata
1 jušna žlica organskog praha konoplje (15 g)
1 jušna žlica organskih sjemenki konoplje
1 jušna žlica kokosovog ulja
1 šalica vode
3 kockice leda
Priprema:
Dodajte sve sastojke u blender i dobro izmiješajte. Konzumirajte svježe pripremljeno.
3. Kruh s dodatkom proteinskog praha konoplje
Sastojci:
1 šalica vode
1 jušna žlica maslinovog ulja
2 jušne žlice meda
1 čajna žlica himalajske soli
3 šalice brašna (kombinacija praha konoplje i brašna)
2 čajne žlice kvasca
1/3 šalice sjemenki konoplje
1 jušna žlica kumina
Priprema:
U pekač kruha dodajte vodu, maslinovo ulje, med, sol, proteinski prah konoplje, brašno i kvasac. Nakon zvučnog signala, kada tijesto bude gotovo, dodajte sjemenke konoplje i kima. Na kraju ciklusa izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i oblikujte ga prema željenom kalupu. Tijesto stavite u kalup, premažite ga uljem, poklopite i ostavite da se diže oko sat vremena. Pecite na 170 °C oko sat vremena. Ostavite da se ohladi prije rezanja.
Izvor:alternativa za vas
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!